»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
11.12.2010 | Beograd

Women with and Without Media

Dokumentarni film – publikacija – promocija, Period: 1. januar – 31. decembar 2010

RLS - SEE / Women with and Without Media

Dugoročni cilj: Smanjenje mizoginije i stereotipnih sadržaja u medijima i povećanje informisanosti javnosti. Osnovi ciljevi projekta su jačanje kapaciteta za efikasnijom promocijom rodne ravnopravnosti i povećanje vidljivosti žena u medijima i javnoj sferi, povećanje stepena informisanosti javnosti o položaju žena i drugih manjinskih grupa u javnoj sferi, kao i stvaranje prostora za pozitivne socijalne promene kroz aktivno učešće i lobiranje u javnoj sferi.
Osnovna aktivnost projekta je kreiranje dokumentarnog filma pod nazivom “12-15%” i publikacije o prisustvu i načinima predstavljanja žena i drugih marginalizovanih grupa u i kroz medije. A kao nastavak aktivnosti iz prethodne godine, treninga i predavanja, projekat predstavlja i edukativni materijal i didaktičko sredsvo koje će poboljšati dalji rad organizacije na polju senzibilizacije novinara/ki, studetnata/kinja  kao i šire javnosti po pitanju roda i rodne ravnopravnosti.
Dokumentarni filme „12-15%” (28 min.) je završen krajem juna 2010. godine i govori o nacinima na koji se žene i druge manjinske grupe predstavljaju i javnoj sferi. Film se bazira kako na rezultatima dosadašnjih istraživanja Zenskog INDOK Centra tako i na intervjuima sa ljudima koji se bave medijima na različite načine i njihovim iskustvima.

Autorke: Violeta Anđeković i Lidija Vasiljević
Ženski INDOK Centar
Film je predpremijerno prikazana na Letnjoj školi 2010: Izgubljeno u "tranziciji" kao i na Exit festivalu u Novom Sadu u julu 2010. godine. Premijera filma se očekuje za početak oktobra 2010.

 
'