»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
05.12.2013 | Dom omladine Beograd, 19h

ROD I LEVICA 2 - PROMOCIJA PUBLIKACIJA

Ciklus: ROD I LEVICA 2

RLS - SEE / ROD I LEVICA 2 - PROMOCIJA PUBLIKACIJA

ROD I LEVICA 2

Gošće na promociji su neke od panelistkinja tribina koje su održane tokom 2013. godine i urednica publikacije Rod i levica 2: Urednica publikacije Tamara Skroza, novinarka Vremena,  Magda Janjić, Urednica za društvene mreže NIN-a i blogerka, Ana Vilenica, Istraživačica i feministička teoretičarka, Jelena Milić, Psihoterapeutkinja RAIP, aktiviskinja ALTERO.
Uz podsećanje na teme, razgovore i debate koje su vođene, predstavićemo vam publikaciju koja je nastala kao rezultat odabira transkripata sa tribina, kao i fotogrtafija, i rezimea (kritičkih prikaza) jedne od urednica publikacije Tamare Skroze, saradnice ŽINDOK-a. Dom omladine Beograda i Ženski informaciono dokumentacioni trening centar (Ženski INDOK centar) uz podršku Fondacije „Roza Luksemburg“ ove  2013 godine su realizovali ciklus od osam tribina u okviru ciklusa Rod i levica 2. To je bio nastavak tribinskog programa realizovanog 2012 godine, takođe sa Domom omladine Beograda.

PROSTITUCIJA U SRBIJI - JEDNO OD MOGUCIH LICA

O rezultatima istraživanja govoriće autorke: Gordana Stojaković i Tamara Petrović Ranitović i urednica izdanja Jovanka Zlatković. Publikacija „Prostitucija u Srbiji - jedno od mogućih lica“ je rezultat istraživanja grupe S.T.R.I.K.E  rađenog tokom 2013. u Novom Sadu i okolnim opštinama. Istraživanje je obuhvatilo i analizu podataka policije i pravosuđa u Novom Sadu o procesuiranim osobama u vezi sa prostitucijom u periodu 2010-2012, zatim anketiranje (i intervjuisanje) žena u prostituciji, muškaraca kupaca seksa, osoba koje imaju znanja o prostituciji i pripadnika/pripadnica Policijske uprave Novi Sad koji imaju neposredan kontakt sa osobama u prostituciji. Deo istraživanja je i prikaz zakonskih rešenja u vezi sa prostitucijom u odabranim evropskim zemljama (Norveška, Nemačka, Hrvatska) i Srbije. Projekat  je fokusiran na položaju žena u prostituciji  kroz uvid u pravosudnu i policijsku praksu, ali i kroz kvalitativna i kvantitativna istraživanja o stavovima, svakodnevici, problemima i kontroverzama prostitucije.   
 

Vise informacija na http://www.domomladine.org/debate/rod-i-levica-2-promocija-publikacija/

 
'