»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
23.07.2013 | Divčibare, 23. - 28 . 7. 2013.

Feministička letnja škola

Poziv

RLS - SEE / Feministička letnja škola

Ženski prostor, ženska aktivistička organizacija koja za cilj ima osnaživanje žena iz marginalizovanih društvenih grupa, doprinos menjanju okruženja u kome živimo i stvaranje društva  socijalne pravde i pune ravnopravnosti, objavljuje poziv za učešće na petoj Feminističkoj letnjoj školi, koja će se održati od 23. do 28. jula 2013. na Divčibarama.

Cilj letnje škole je razvijanje feminističke svesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentkinja kroz analizu i sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. Poseban osvrt ćemo i ove godine imati na položaj žena iz marginalizovanih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, uticaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu zaštite ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganizovanje, promociju antifašističkih vrednosti i ljudskih sloboda. Facilitatorke radionica i predavačice su  aktivistkinje ženskog pokreta u Srbiji, sa velikim iskustvom u prenosu znanja i radom sa ženama.

Ukoliko ste zainteresovane, molimo vas da ispunite prijavni obrazac i pošaljete ga elektronskim putem  na prijave@zenskiprostor.org ili na faks 018/ 52 24 85. 

Rok za prijavu je 21. jun 2013. godine.

Više informacija o letnjoj školi možete dobiti pozivom na broj 018/52 24 85, ili slanjem upita na mejl: prijave@zenskiprostor.org

Vašu prijavu će razmotriti članice tima Ženskog prostora, nakon čega ce uslediti obaveštavanje kandidatkinja do 1. jula. Poštovaćemo geografsku rasprostranjenost i individualnu različitost polaznica. Troškovi putovanja i smeštaja na bazi punog pansiona, u hotelu Divčibare, biće pokriveni od strane organizatorki.

Održavanje Feminističke letnje škole podržala je Fondacija Rosa Luxemburg.

Pozivno pismo za Feminističku letnju školu 2013. možete pogledati i preuzeti ovde.

Obrazac za prijavu za Feminističku letnju školu 2013. možete preuzeti ovde.
'