»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
13.03.2013 | Zagreb, Radnički dom

Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko

Prva u nizu radionica posvećenih organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi

RLS - SEE / Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) poziva vas na radionicu Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko, koja će se održati u srijedu 13. ožujka u 18 sati u Radničkom domu u Zagrebu (Trg kralja Petra Krešimira IV. 2, dvorana na 5. katu). 

Radionica će se baviti organizacijskom analizom jedne od vidljivijih kampanja u kojoj su udruge civilnog društva, studenti i građani na konkretan način podržali radnike, a na temelju ovog iskustva raspravit će se i o mogućnostima zajedničkog djelovanja u sličnim situacijama. 

Uvodna izlaganja: Danica Radošević (bivša radnica Kamenskog), Jelena Miloš (BRID), Sandra Benčić (Centar za mirovne studije), Teodor Celakoski (Pravo na grad)

Kako organizirati solidarnost prva je u nizu radionica koje BRID organizira u suradnji s fondacijom Rosa Luxemburg Stiftung - Southeast Europe posvećenih organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi na temelju konkretnih situacija iz prakse. Sljedeća radionica održat će se 10. travnja na temu organizacije štrajka sindikata Akademska solidarnost i štrajka solidarnosti pulskih poduzeća Pulapromet i JVP Pula s kolegama iz komunalnog poduzeća Herculanea.

---

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju nastala je u ožujku 2012. godine, a bavi se problematikom radničkih prava i aktivne solidarnosti, uvođenjem demokratskih procesa u ekonomsku sferu te s time povezanim organizacijskim pitanjima. Organizacija također radi na uspostavljanju širih platformi temeljenih na solidarnosti, uključujući suradnju sa sindikatima, nevladinim organizacijama, grass-root pokretima i ostalima zainteresiranima za radnička pitanja
'