»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
17.07.2012 | Hotel Aquastar Danube u Kladovu

Feministička letnja škola Ženskog prostora 2012

Ženski prostor, feministička organizacija civilnog društva se bavi osnaživanjem žena iz marginalizovanih društvenih grupa

RLS - SEE / Feministička letnja škola Ženskog prostora 2012

Drage,

Imamo zadovoljstvo da vas pozovemo da učestvujete na četvrtoj Feminističkoj letnjoj školi Ženskog prostora, koja će se održati od 17-22. jula u Kladovu.

Cilj letnje škole je razvijanje feminističke svesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentkinja kroz analizu i sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. Poseban osvrt ćemo i ove godine imati na položaj žena iz marginalizovanih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, uticaja globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu zaštite ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganizovanje, promociju antifašističkih vrednosti i ljudskih sloboda. Facilitatorke radionica i predavačice su  aktivisktinje ženskog pokreta u Srbiji, sa velikim iskustvom u prenosu znanja i radom sa ženama.

Ukoliko ste zainteresovane, molimo vas da ispunite prijavni obrazac koji je dostupan na adresi www.zenskiprostor.org od 5. juna, i pošaljete ga elektronskim putem  na prijave@zenskiprostor.org ili na fax 018/ 52 24 85.

Rok za prijavu je 1. jul 2012. godine.

Više informacija o letnjoj školi možete dobiti na broj 018/52 24 85, ili mejl: zp@zenskiprostor.org.

Vašu prijavu će razmotriti članice tima Ženskog prostora, nakon čega ce uslediti obaveštavanje kandidatkinja do 5. jula. Poštovaćemo geografsku rasprostanjenost i individualnu različitost polaznica. Troškovi putovanja i smeštaja na bazi punog pansiona, u hotelu Aquastar Danube u Kladovu, biće pokriveni od strane organizatorki.

Ženski prostor, feministička organizacija civilnog društva, se bavi osnaživanjem žena iz marginalizovanih društvenih grupa, deluje na teritoriji Republike Srbije, a sedište organizacije je u Nišu. Više o nama možete saznati na www.zenskiprostor.org

Održavanje Feminističke letnje škole podržala je fondacija Rosa Luxemburg http://www.rosalux.rs/sr/index.php.
'