»

KALENDAR

19

Mar

Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

21

Nov

Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Kraljice Natalije 45 / Beograd

Stradanje Roma u Srbiji za vreme Holokausta

21

Oct

Muzej Vojvodine / Dunavska 37 / Novi Sad

Pisma i poruke antifašista iz Banjičkog logora

19

Oct

Beograd, Trg republike

Oslobođenje Beograda

»
AKTUELNO
08.12.2014 | Dom omladine Beograda, Beograd
Rosa Luxemburg Stiftung
Centar za politike emancipacije vas poziva na konferenciju...
03.04.2012 | Zrenjanin

Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji

U okviru projekta "Radna mesta, stvarati ili prodati", održana je promocija knjige: "Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji".

RLS - SEE / Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji

Promocija knjige je održana u novosagrađenoj fabrici Penpharma, inače izdvojenom pogonu fabrike lekova Jugoremedije AD Zrenjanin za proizvodnju antibiotika. Promociji je prisustvovalo oko šezdesetak ljudi, delom aktera o kojima se govori u samoj knjizi.

Ova publikacija je nastavak knjige: Radno mesto pod suncem - Radničke borbe u Srbiji, dr Nebojše Popova. Za razliku od prve knjige, nova publikacija se bavi samo sudbinom zrenjaninske "Jugoremedije", jedine fabrike u Srbiji koja je odolela tržišnoj privatizaciji i većinskim delom je još uvek u vlasništvu malih akcionara.

Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji je hronološka publikacija koja je obuhvatila događanja od perioda maja 2011. godine, do poslednje nedelje meseca marta 2012. godine.

U iščekivanju epiloga oko slučaja Jugoremedije, stvari su se odvijale veoma velikom brzinom, te je iz tog razloga promocija knjige sa 1.marta 2012. godine, pomerena za poslednju nedelju ovog meseca kako bi se u knjigu uvrstili svi transkripti, poziv, bilteni, novinski tekstovi, zapisnici, pisma podrške, pisma odgovora, sudske tužbe, izveštaji sa tribina i konačno pismo rezolucije Evropske unije.

Predviđene su još dve velike promocije ove knjige, 8. maja u zrenjaninskoj Građanskoj čitaonici gde bi se na otvorenom prostoru okupio veći broj intelektualaca i radnika-akcionara gde bi se diskutovalo o namerama i postignutim efektima oko izdavanja ove publikacija, dok će treća promocija biti održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

tekst is izveštaja - Robert FaiGALERIJA

RLS - SEE / Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji
RLS - SEE / Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji
RLS - SEE / Jugoremedija, deo drugi... - Radničke borbe u Srbiji

* kliknite na fotografiju da je zumirate
< > na tastaturi za levo-desno


'