»

CALENDAR

27

Nov

Sarajevo, 27.-30.11.2014

Otvoreni Univerzitet

29

May

Vaska Emanuilova Gallery, the fridge & Social Center Xaspel

SOFIA QUEER FORUM 2014

15

May

Bucharest

CRITICFEST

29

Apr

Stara mestna elektrarna, Ljubljana 29.4-03.05.

CLASSES ON THE PERIPHERY

29

Apr

Ljubljana, Stara mestna elektrarna

"Samo jednom se ljubi"

»
NEWS
17.10.2014 | 17-18.10.2014 net.culture club MaMa, Zagreb
Rosa Luxemburg Stiftung
Until not too long ago, even amongst parts of the...
PONS

Udruženje građana „Pons“ Bijeljina osnovano je 2002. godine od kada implementira projekte u srednjim školama na području cijele BiH.

Rosa Luxemburg Stiftung - SouthEast Europe

Udruženje građana “PONS” Bijeljina
A: Kuća “Duga”, Beogradska 38, 76300 Bijeljina
T/F: +387-55-250 540
E: pons@teol.net
W: www.ponsbih.org

Kroz edukacione aktivnosti povezujemo različite grupe u društvu u cilju stvaranja demokratske i otvorene Bosne i Hercegovine. Na taj način, stvaramo mogućnosti za dijalog i saradnju svih grupa u društvu i podstičemo pronalaženje konstruktivnih načina prevazilaženja problema iz prošlosti.

Trenutni projekat „Otvoreno društvo = otvorena komunikacija“ finansiran od strane RLF se realizuje sa 8 srednjih škola iz cijele BiH, a sve aktivnosti se odvijaju po parovima škola iz oba entiteta tako da su učesnici naših aktivnosti učenici različite nacionalne pripadnosti. 

Nakon završenog treninga za trenere iz nenasilne komunikacije kojem prisustvuju profesori, pedagozi i učenici iz svake škole organizuju se višednevni treninzi za učenike iz škola uključenih u projekat. Iskustvo iz prethodnih projekata koje smo implementirali pokazuje da ove aktivnosti pomažu mladima da lakše prevazilaze probleme sa kojima se susreću u procesu odrastanja koristeći znanja iz nenasilne komunikacije čime se doprinosi smanjenju nasilja u društvu i umanjenju vršnjačkog nasilja. Projekat podstiče poboljšanje međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povećanje nivoa tolerancije među mladima, te unapređenje komunikacije između učenika i profesora.PROJEKTI OSTVARENI U SARADNJI SA ROSA LUKSEMBURG FONDACIJOM

Rosa Luxemburg Stiftung - SouthEast Europe

22.11.2010 | područje cijele BiH

Otvoreno društvo = otvorena komunikacija

Trening za trenere iz nenasilne komunikacije


'