19.03.2015 | Matica hrvatskih obrtnika, Zagreb

Druga konferencija o dobroj ekonomiji

Ekonomija koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici

RLS - SEE / Druga konferencija o dobroj ekonomiji

Udruga ZMAG i Zadruga za dobru ekonomiju organiziraju 19-21. ožujka, u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49 u Zagrebu, Drugu konferenciju o dobroj ekonomiji.

Dobra ekonomija je ona ekonomija koja je dobra. To je ekonomija koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici; koja stvara obilje prilika i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih; koja prihvaća odgovornost, a njeguje solidarnost; koja pravedno koristi i dijeli resurse; koja poštuje održivost ekosustava

I na Drugoj konferenciji nastavljamo graditi prostor za učenje i komunikaciju, za razmjenu ideja i znanja, za suradnju na novim projektima i zajedničkim inicijativama dobre ekonomije. I na Drugoj konferenciji se bavimo stvarnim pričama i modelima koji već postoje i osnažuju naše lokalne zajednice i društvo. I na Drugoj konferenciji zovemo ljude koji su na terenu, koji rade i žive dobru ekonomiju, koji je primjenjuju i grade primjere dobre prakse.
Pozivamo vas sve na Drugu konferenciju o dobroj ekonomiji da zajedno upijamo energiju i učimo o zadrugama i suradnji, društvenom poduzetništvu, solidarnoj ekonomiji, participativnom budžetiranju, etičnim bankama i fondovima,  zajedničkom radu i volontiranju, borbi za očuvanje zajedničkih dobara i resursa, lokalnim valutama te izgradnji poštivanja različitosti i povjerenja u zajednici.

Organizatori: Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) i Zadruga za dobru ekonomiju
Druga konferencija za dobru ekonomiju organizirana je pod pokroviteljstvom grada Zagreba.
Organiziranje i održavanje Druge konferencije o dobroj ekonomiji financijski su podržali:
Heinrich Böll Stiftung Hrvatska, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe, Ured za udruge vlade RH, Veleposlanstvo Republike Francuske u Zagrebu, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu

Zahvaljujemo na velikoj pomoći u organiziranju konferencije i pripremi programa Teu, Goranu, Vedranu i Veri, našim prijateljima pa onda partnerima iz CEDRA-e – Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj, Zadruge za etično financiranje i HBS Hrvatska.

Program Druge konferencije o dobroj ekonomiji


Više informacija: http://www.dobra-ekonomija.hr
 
'